Veel gestelde vragen

Om een account te hebben op Stand-By-Me, moet u zich eerst registreren. Dit kan met de registratieknop op de website. Deze knop opent een pop-upscherm waarin u een e-mailadres en wachtwoord voor uw nieuwe account kiest, waarna u uw overige informatie invoert in de volgende pop-upschermen.

Hierna krijgt u een bevestigingsmail ter controle dat u het echt bent. Nadat u op de link in de mail hebt geklikt om uw e-mailadres te bevestigen, wordt u doorgestuurd naar Stand-By-Me en bent u klaar om te beginnen met uw installatie registratie.

Als u inlogt met een socialemedia-account (Facebook, LinkedIn, Twitter), dan moet u uw e-mailadres niet bevestigen. Na de registratieprocedure in de pop-upschermen moet u dan wel een keer aanmelden.

Op de pagina https://standbyme.daikin.be/nl/ klikt u
in de rechterbovenhoek op de knop “Aanmelden” en vervolgens kiest u “Eindklant” in het keuzemenu.
U logt in met uw emailadres en wachtwoord.

Na het aanmaken van een Daikin Account (zie FAQ1) wordt u automatisch geleid naar de registratiepagina waar u de keuze kan maken uit 2 opties. OPTIE 1 : u vult de inbedrijfsstellingcode in en vult uw persoonlijke gegevens aan. Vergeet niet de algemene voorwaarden te aanvaarden alsook op de knop “Registreren” te drukken om uw registratie te voltooien. OPTIE 2: aan de hand van toesteltypes, serienummers en digitale factuur kan u de registratie voltooien. (Opgelet: Na het klikken op deze knop moet u naar beneden scrollen om de verschillende stappen te doornemen. U vergeet op het einde de gegevens niet te bewaren.)

De code wordt u aangeleverd door de technieker van Daikin, die de opstart van uw installatie verzorgde. Bepaalde installateurs hebben de autorisatie van Daikin om zelf hun installaties op te starten. In dit geval levert uw installateur de code persoonlijk aan. De code kan u via email ontvangen of wordt genoteerd op een sticker, die op het binnentoestel zal kleven.
De code is uniek en is slechts 1x bruikbaar om de registratie te voltooien.

Na het aanmaken van een Daikin Account (zie FAQ1) wordt u automatisch geleid naar de registratiepagina waar u de keuze kan maken uit 2 opties. U neemt OPTIE 2: aan de hand van toesteltypes, serienummers en digitale factuur kan u de registratie voltooien. (Opgelet: Na het klikken op deze knop moet u naar beneden scrollen om de verschillende stappen te doornemen. U vergeet op het einde de gegevens niet te bewaren.)

Een Daikin account is gelinkt aan een uniek emailadres. Onderstaande manier vermijdt dat u meerdere accounts moet aanmaken.
U maakt eerst een Daikin account aan en registreert uw eerste installatie (via 1 van de 2 OPTIES) OPTIE 1 : u vult de inbedrijfsstellingcode in en vult uw persoonlijke gegevens aan. Vergeet niet de algemene voorwaarden te aanvaarden alsook op de knop “Registreren” te drukken om uw registratie te voltooien. OPTIE 2: aan de hand van toesteltypes, serienummers en digitale factuur kan u de registratie voltooien. (Opgelet: Na het klikken op deze knop moet u naar beneden scrollen om de verschillende stappen te doornemen. U vergeet op het einde de gegevens niet te bewaren.)
Na de eerste registratie, kan u, via uw Daikin account, een tweede installatie registreren. De rubriek “Installaties” in de menubalk links laat in de rechterbovenhoek de knop "Voeg een installatie toe" verschijnen. U klikt hierop en voegt de tweede installatie toe aan de hand van 1 van de 2 opties. U herhaalt dit voor een volgende installatie.

De mogelijke problemen kunnen zijn:
1. onvolledig serienummer - kijk kentekenplaat op het toestel na
2. foutief toestel type - kijk kentekenplaat op het toestel na
3. opgeladen factuur is meer dan 10 MB - verklein de bijlage alvorens nog eens te proberen
4. vergeten algemene voorwaarden te aanvaarden.